Facebook

Събития

Фондация "Европа и светът" и галерия "Сердика" ви канят на връчването на наградите от конкурса "Открийте скулптурите на Михаела в софийското метро!", което ще се състои на 5 ноември, четвъртък, от 18 ч. в галерията (на ъгъла на бул."Ст.Стамболов" и ул."Лозенград") ет.2.
С приключилия на 18 октомври конкурс фондация "Европа и светът" си постави за цел да привлече вниманието към необикновената изложба на скулпторката Михаела Кръстева-Сакаян "Под земята", която беше разположена в продължение на един месец на 6 станции в софийското метро: "Джеймс Баучер", "Европейски съюз", "Сердика II", "Лъвов мост", СУ "Св. Климент Охридски", Стадион "Васил Левски".
Приканихме всички желаещи да потърсят 16-те керамични творби от експозицията и да ги снимат или да споделят впечатленията си от тях.
Скулптурата на Михаела Кръстева-Сакаян "Кубове" е голямата награда за направилия най-много снимки от изложбата.
Останалите отличени в конкурса ще получат специално изработени керамики от талантливата скулпторка.
При връчването на наградите Михаела ще има възможност да сподели какво се случваше с творбите й в софийското метро, които заживяха в него свой живот, и би ли повторила експеримента да изложи крехки керамики в едни от най-оживените пътни артерии на столицата.

Повече за изложбата може да научите от публикациите в информационния сайт на фондация "Европа и светът":
http://evropaworld.eu/rezultatite-ot-konkursa-otkrijte-skulpturite-na-mihaela-v-sofijskoto-metro/