Александър Телалим е един от най-добрите български акварелисти, неведнъж представял изкуството на България в Европа, Америка и Япония и открил над 60 самостоятелни изложби. Преподава рисунък и история на изкуството на дизайнери в Академия IT STEP. Художник с извънредно широк творчески диапазон, като в по-широк контекст изкуството му се възприема като мост между двете култури – на Изтока и Запада. Създава уникален синтез на източна и западна калиграфия (серия “Йероглиф Лю”), както и собствена авторска техника “витражен акварел”. Член на Съюза на българските художници и Българския хайку съюз.

Венелина Петкова практикува сумие и японска калиграфия Шодо над 5 години с автентичен японски сенсей от най-висок ранг. Член е на УС на Българския хайку съюз и координатор на конкурси и събития. Автор на самостоятелна изложба и на арт книгата с хайку поезия и 50 авторски сумие илюстрации и калиграфии „Бели Петна“ (изд. Ерго, 2021) и на „Книга против мигрена“, къси разкази (изд. Amazon, 2023). Организатор и участник в изложбата “Вода, листа и вятър” (2019) и пърформанса сумие и калиграфия “Ичи го ичи е”(„Всяка среща- неповторима възможност“, 2022) за Чаен фестивал в музей „Земята и хората“.  Участник и организатор на няколко общи изложби, посветени на сумие, източната калиграфия и хайку поезията, работилници и други събития в София, Пловдив, Варна, Бургас към Дни на японската култура в България, и към Японски културен център „Кокоро“ в град София. Илюстратор на две издания на списание за литература и изкуства „Кула“, Казанлък. Нейни хайку и хайга са публикувани в чуждестранни издания.

Детелина Тихолова е художник и преподавател по изобразително изкуство. Специализира моден дизайн, творческа фотография и графичен дизайн. Пише хайку, рисува сумие и създава хайга. Автор е на книгата „Хайку, хайга и суми-е“, изд.”Арс” (2010). С много награди за хайку у нас и в чужбина. Организира седем самостоятелни изложби и участва в много общи. Учител на годината за 2020 г. на СБУ. Член на Българския хайку съюз.

Николай Пенчев е журналист и писател. Член на Българския хайку съюз. Печелил е награди и отличия от конкурсите, организирани от Съюза, включително втора награда в Осмия национален конкурс за хайку “Снежно огледало”. От осем години се занимава със сумие. Има една самостоятелна изложба. Участвал е с класическа хайга и рисуване с туш на Чаения фестивал в Музея “Земята и хората” (2019 и 2022), както и в изложбата на БХС “Есенни прелюди” в Столична библиотека (2020). Тренира кендо, има първи дан.

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart