Автобиография на Ева Тенева-Зайкоф

През 1998 г. Ева Тенева-Зайкоф завършва курса при професор Г. Симеонов по специалност Графика в Националната художествена академия в София. Учила е рисуване при проф. Александър Станев – Сома. Като студентка тя участва в много изложби – голо тяло, рисунки и графика. Модата е друга любима тема – Ева Тенева-Зайкоф има собствена колекция от изяви като част от подиумите на Форум българска мода. Тя също се интересува от социални каузи и експерименти и ги използва в своето изкуство. Работи с пърформънс и инсталации както и с различни форми извън познатите стилове. В съвременното изкуство Ева Тенева-Зайкоф стартира с Изложбата на младежки художници с куратор Стефания Янакиева – в Съюза на българските художници, чийто член е от 2000 г. Други ключови проекти са – София Ъндърграунд, Аполония Созопол, СГХГ – представя с пърформънс книгата Импресионистите – преведена от нея; Масово изкуство – изложба на Секция 13 от СБХ; Биенале за съвременно изкуство в Египет с куратор за България Руен Руенов;  инсталация във фестивала Слънце Луна в Триград; Без цензура – самостоятелна изложба.

Фотографията винаги е част от изкуството на Ева Тенева-Зайкоф и особено когато работи в рекламата. Тя е Арт директор в продължение на 20 години за клиенти като Nokia, HBO, Cinemax, BAT, Glaxo Smith Kline, Unicredit Bulbank, First Investment Bank e.t.r. С колегите си тя създава изключителни реклами, събития и дизайни.
През последните 20 години Ева Тенева-Зайкоф обучава ученици по рисуване, дизайн, фотография и други визуални изкуства – всички умения за бъдещите художници. Всички те вече са много добри в своите области. Ева Тенева-Зайкоф направи много работилници за рисуване на деца и възрастни с пясък, семена и други необичайни материали.

През 2019 г. на Изложение за кафе Ева Тенева-Зайкоф направи портрети със смляно и готово кафе а ла разреден туш. Тъй като това предизвика голям интерес, тя реши да направи тази промо изложба Scratch Art първата от серията Fifty Fifty.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart