СКРЕЧ АРТ (SCRATCH ART)
Какво се крие зад скреч полето?

Галерия „Сердика” на Женски пазар представя Скреч Арт (Scratch Art) – първата самостоятелна изложба на Ева Тенева-Зайкоф от поредицата „50/50 или Fifty Fifty“, която ще се проведе в периода 15 януари – 14 февруари 2020 г. Зад идеята Скреч Арт (Scratch Art) стои социален експеримент на авторката, провокиран от модерната за цяла България мания да изтрива различни по форма и съдържание скреч-полета с надежда да спечели бързи пари.

В галерия „Сердика“ Ева Тенева-Зайкоф ще представи голямоформатни дигитални принтове на фигури, покрити със скреч поле, поставено на интересни и предизвикателни места. Самите скреч полетата ще бъдат изтрити от присъстващите по време на откриването на изложбата, което ще се състои на 15 януари от 18:30 часа. Ева Тенева-Зайкоф ще предизвика и очакванията на гостите на вернисажа – да не открият очакваното, а нещо съвсем друго – текстове, забавни послания, нови изображения и други изненади.

Имаме удоволствието да Ви поканим на откриването на изложбата Скреч Арт (Scratch Art) на 15 януари 2020 г. от 18:30 часа. Ще Ви очакваме с добро настроение, провокации, възможности да спечелите оригинален принт, подписан от Ева Тенева-Зайкоф и да сте част от нашия социален експеримент на рождения ден на художничката.

В изложбата Скреч Арт ще бъдат представени голямоформатни дигитални принтове, създадени на база оригинални рисунки с молив, въглен и сух пастел от студентския период на авторката. Върху принтовете ръчно са колажирани скреч полета, под които се намират различни послания. Силата на  рисунката остава въпреки дистанцията на времето. Новите медии помагат за изразяване на идеята и правят рисунките актуални и днес с един друг поглед.

„Отвсякъде ни връхлитат послания за материални придобивки, награди и пари, достатъчно да живеят няколко поколения. Но никой  не ни предлага да спечелим духовен, културен или друг артефакт, който да запълни празнината в душата“, обяснява Ева Тенева-Зайкоф като повод за нейната експозиция.

Тази изложба ще предложи едно ново изживяване за зрителя, което „намига с лека ирония към ценностите на нашето общество, към това кое е важно и дали успяхме да минем през културния преход без да си изцапаме ръцете с компромиси.”, допълва още авторката.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart